Het herstel van alle dingen

coverHet herstel van alle dingen
[klik op de titel om naar het PDFbestand te gaan]

De Bijbel zegt dat elke knie zal buigen en elke tong zal belijden dat Jezus Christus Heer is. Jezus zegt eveneens dat al het oordeel aan Hem werd toegeschreven. Omdat Adam zondigde spreekt de Bijbel over de behoefte aan het Herstel van Alle Dingen. Dit toont aan dat er een behoefte aan herstel is. Het is vervolgens de vraag hoe God dit doel zal behalen? Zal God Zijn doel behalen door de mensheid dan maar niet te oordelen? Of zal Hij dit doel behalen door middel van Zijn oordelen? Het boek geeft uitleg over het verschil tussen universalisme, dat alle vorm van goddelijk oordeel ontkent, en de leer van herstel, dat onderwijst dat de oordelen van de wet corrigerend en herstellend zijn.