Het Jubeljaar van de schepping

Het Jubeljaar van de Scheppingcover
[klik op de titel om naar het PDFbestand te gaan]

Een fascinerende en diepgaande Bijbelstudie. Het Jubeljaar van de Schepping  is een studie over Handelinen 3:21 waarin staat dat ‘alles zal worden hersteld’ (NBV). Er zijn er meer die hierover hebben geschreven, maar niemand heeft het benaderd vanuit het oogpunt van Mozes’ wet over het Jubeljaar.

Dit boek tackelt concepten zoals het duizendjarig rijk, de vuurpoel, predestinatie en verkiezing. Een zeer interessant hoofdstuk verklaart de gevolgen van de Adams zonde voor de menselijke natuur.  De soevereiniteit van God wordt in relatie tot het herstel van alle dingen, dat Gods overkoepelende doel voor de geschiedenis is, uitgediept. Daarnaast toont het ook onbekende details binnen de Kerkgeschiedenis waardoor deze vitale onderwijzingen in de vijfde eeuw verloren zijn gegaan. Deze studie behandelt eveneens globaal de drie opstandingen, die van gerst, tarwe en druiven.